De AEP is de belangenvereniging van erkende PGB-bureaus.


In 2015 heeft de AEP in samenwerking met het Keurmerkinstituut de nieuwe Erkenningsregeling AEP in het leven geroepen.

Over ons


De AEP is de belangenvereniging van erkende PGB-bureaus. Deze bureaus faciliteren zzp-zorgverleners die kwalitatief goede en betaalbare zorg bieden met eigen regie via een persoonsgebonden budget. De AEP vindt dat deze vorm van zorg beschikbaar en bereikbaar moet zijn voor iedereen die hiervoor kiest. Op deze wijze hebben mensen keuzevrijheid en kunnen zij beschikken over voorzieningen op maat. Zij kunnen langer thuis blijven wonen en houden regie over hun leven. Daarom is het van groot belang dat overheden, zorginstanties en verzekeraars erkende PGB-bureaus in staat stellen goed te functioneren.

In 2015 heeft de AEP in samenwerking met het Keurmerkinstituut de nieuwe Erkenningsregeling AEP in het leven geroepen. Dit waarmerk dient als kwaliteitsstempel voor de goede PGB-bureaus. Deze nieuwe regeling is in de plaats gekomen van het Keurmerk Goedgekeurd PGB-bureau.


Onze missie

De AEP heeft de volgende missie:

Wij versterken de positie van erkende PGB-bureaus in de zorgsector en de publieke opinie en stimuleren dat overheden en zorginstanties ons in staat stellen optimaal te functioneren. Wij zorgen ervoor dat kwalitatief goede en betaalbare zorg met eigen regie op betrouwbare wijze via een persoonsgebonden budget beschikbaar en bereikbaar is voor iedereen die hiervoor kiest.

Onze organisatie

De Alliantie Erkende PGB-bureaus telt momenteel een bestuur van vier leden. Omdat de vereniging geen staffuncties heeft, verrichten de bestuursleden het leeuwendeel van de activiteiten zelf.

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:
- Ingrid van der Wiel, voorzitter (PGB in Beweging)
- Brayen Tamphal, vice-voorzitter (PGB in Beweging)
- Esther Danser, secretaris (FL Finance Control)
- Saskia Lau, penningmeester (S.C.A.N. PGB)